8 pasi catre o noua gradina – Prima Parte

  • Pasul 1: Marcheaza locul

pasul-1Fa din gradina ta cea mai frumoasa gradina care poate exista. Da-i o forma moderna cu curbe line, sau un contur care sa imite liniile casei tale. Poti folosi furtunul pentru irigat pentru a stabili o forma temporara si pe care o poti modifica usor pe parcurs. Odata ce v-ati hotarat asupra formei pe care o va avea gradina dumneavastra, puteti marca marginile cu nisip (sau faina – in functie de ce aveti la dispozitie).

  • Pasul 2: Indepartarea gazonului

pasul-2Daca aveti iarba crescuta pe suprafata pe care ati selectat-o pentru a o transforma in gradina, o puteti indeparta sapand cu o cazma sau daca aveti rabdare, si asta ar fi ideal, cositi iarba pana la nivelul la care se poate cosi apoi acoperiti cu ziar si apoi cu cativa centimetri de sol sau compost. Asteptati cateva luni pentru ca iarba din acea zona sa moara.

  • Pasul 3: Sapati gradina

pasul-3Sapati pana ce veti indeparta de pe acea suprafata toate pietrele, radacini sau alte resturi. Daca va aflati intr-o zona cu sol sarac tot acum este momentul potrivit pentru a-l imbogati cu materie organica, asa cum sunt fertilizatorii naturali sau ingrasaminte ecologice.

  • Pasul 4: Protejeaza-ti gradina

pasul-4Un sant cam de vreo 15 cm adancime si cativa centimetri latime, sapat de jur imprejurul gradinii, poate descuraja daunatorii in incercarea de a trece mai departe catre gradina ta.

Pentru alte tipuri de proiecte cum ar fi proiectul casei, recomandarea noastra este sa va indreptati spre o firma proiectare care sa va apere cel mai bine interesele, si care sa va ofere consultanta si sprijin in demersul de obtinere a autorizatiilor si avizelor de construire cat si pentru obtinere autorizatie de construire.

Continuare articol: http://proiect-casa.weebly.com/blog/8-pasi-catre-o-noua-gradina-partea-a-doua

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: